Skip to main content
Hier bouwt BINX aan uw zorg!

Nieuwbouw De Hulsen

Voor de gemeente Nijmegen wordt een woon-zorgcomplex gerealiseerd op de locatie hoek Nieuwe Dukenburgseweg/Tarweweg in Nijmegen. Stichting IrisZorg is een organisatie die op deze locatie mensen opvangt die door verslavingsproblematiek dakloos zijn geworden en begeleid in het omgaan met hun verslaving en werkt aan een re-integratie traject. Totale opvang is 145 cliënten verdeeld over 2 gebouwen.

Zien wij iets over het hoofd? Of heb je een vraag?

Nieuwsberichten

door BINX
20 maart 2024

Hoogste punt viering

Hoogste punt bereikt De Hulsen Nijmegen!

Vorige week vierden we het hoogste punt van ons nieuwbouwproject De Hulsen in Nijmegen. Een bijzondere mijlpaal voor dit bijzondere woon-zorgcomplex waar straks de ruimte aan 145 (ex) dak- en thuisloze mensen wordt geboden welke opvang, verpleegzorg of beschermd wonen nodig hebben. Gemeente Nijmegen, opdrachtgever van dit project, functioneert als centrumgemeente voor de opvang van dak- en thuislozen. Als ondersteuning daarvan biedt IrisZorg opvang, begeleiding en zorg aan mensen die verslaafd en/of dakloos zijn of zijn geweest is in de regio Rijk van Nijmegen en Rivierenland.

Wij vinden dat de kracht van dit project vooral zit in de fijne samenwerking tussen alle verschillende partijen. Het maakt ons dan ook méér dan trots om deel te mogen nemen in de realisatie van De Hulsen, welke met het bereiken van het hoogste punt weer een stukje dichterbij is!


door Jeroen
15 maart 2024

Bouwupdate De Hulsen

Veel vooruitgang geboekt bij realisatie De Hulsen!

Casco:

Met de afronding van de laatste dakvloer vorige week, is het betoncasco volledig gereed. In de dakvloer zijn de nodige poeren voor de luchtbehandelingskasten en geluidschermen gestort. Op de verdiepingen worden momenteel de laatste stempels verwijderd.

Dak:

Het aanbrengen van de dakbedekking verloopt volgens plan. Op dit moment zijn de dakdekkers bezig met de laatste afwerking van de dakopstanden en poeren voor cluster 3. Met de dakbedekking van het hoge gebouw, cluster 1/2, wordt volgende week gestart.

Afbouw:

De snelheid buiten is binnen ook zichtbaar. Op de begane grond en eerste verdieping van cluster 3 zijn alle gangwanden en schachtwanden geplaatst. Aansluitend wordt vloerverwarming aangebracht, gevolgd door de dekvloer. Op de eerste verdieping van cluster 1/2 en 3 worden Mock-up ruimtes gerealiseerd van twee ruimtes per gebouw. Doel van de Mock-up ruimtes is om visueel een beter beeld te krijgen van het eindresultaat wat de communicatie met gebruikers makkelijker maakt.

Installatietechnisch:

Op de begane grond en 1e verdieping zijn de benodigde luchtkanalen en kabelgoten opgehangen, en alle WCD’s zijn aangebracht in de gangwanden. De brandwerende applicateurs zijn begonnen met het brandwerend afwerken van de kanalen rondom de sparingen.

Metselwerk:

Het metselwerk van cluster 3 bevindt zich momenteel op de laatste verdieping, terwijl het metselwerk van cluster 1/2 ook gestart is. In het metselwerk worden nestkasten verwerkt voor vleermuizen, ter bevordering van de lokale biodiversiteit.

Kozijnen:

Komende weken zullen de laatste kozijnen geplaatst worden voor cluster 1/2, wat een belangrijke mijlpaal markeert in het afronden van dit aspect van de bouw.

door BINX
20 februari 2024

Voortgang realisatie De Hulsen

Voortgang nieuwbouw woon-zorgcomplex De Hulsen

Inmiddels is het betoncasco van beide gebouwen bijna gereed en is er gestart met het metselwerk aan de gevel. Op de begane grond en op de eerste verdieping zijn de kozijnen geplaatst. Daarnaast starten we binnenkort met het plaatsen van de metal stud wanden en kan de afbouwfase van start gaan! De Hulsen belooft een thuis te worden, waar zorg en ondersteuning hand in hand gaan met respect en waardigheid voor iedereen die dat nodig heeft. Ook dát vinden wij slim bouwen voor het leven.


door Jeroen
18 januari 2024

Voortgang realisatie De Hulsen

Een goed begin van 2024!

Casco:

Op dit moment zijn wij bezig met het aanbrengen van de laatste vloeren, wanden en kolommen.

Verder wordt er druk gewerkt aan de luchtdichte afwerking van de naden en kieren.

 

Kozijnen:

Ook zijn er op de begane grond van cluster 3 eind vorig jaar de kunststof kozijnen geplaatst.

In week 3 en 4 zullen ze op de 1e verdieping van cluster 3 en begane grond van cluster 1/2 verder gaan.

 

Gevel:

Momenteel is het kalkzandsteen voor cluster 1/2 en 3 tot en met de eerste verdieping gereed.

Gezien de weersvoorspelling weer de goede kant op gaat zal er volgens planning in week 4 gestart worden met het isoleren en metselwerk.

door Manon
21 december 2023

Prettige feestdagen!

Ook de werknemers op de bouwplaats van de Hulsen zullen genieten van hun kerstvakantie en dat betekent dat er van 25 december tot en met 7 januari 2023 weinig werkzaamheden plaatsvinden.
door BINX
7 december 2023

Een feestelijke start voor nieuwbouw De Hulsen

Vorige week is de start van het nieuwe woon-zorgcomplex De Hulsen feestelijk gevierd met de toekomstige bewoners en medewerkers.

Zij mochten de eerste hoekstenen plaatsen op de plek waar de multifunctionele ruimte komt.

Daarna werd de bouwplaats, door Marjan Verschuure van IrisZorg en wethouder Noël Vergunst, verlicht met de letters van ‘De Hulsen’.

De nieuwbouw locatie in Gemeente Nijmegen biedt straks de ruimte aan 145 (ex) dak- en thuisloze mensen welke opvang, verpleegzorg of beschermd wonen nodig hebben.

Wij kijken uit naar de verdere bouw van dit mooie complex.

door Jeroen
8 november 2023

Realisatie De Hulsen in volle gang

De realisatie van woon- zorgcomplex De Hulsen is in volle gang.

Op dit moment zijn wij druk bezig met het plaatsen van het betonnen skelet.

Hierbij plaatsen wij de prefab kolommen, liggers en wanden tot de benodigde hoogte.

Dinsdag 7 november is de eerste verdiepingsvloer gestort voor cluster 1/2, daarnaast zijn wij bezig met het plaatsen van de breedplaatvloeren voor cluster 3.

Tevens is ook de lijmer gestart voor de kalkzandsteen wanden van cluster 1/2.


Route naar de bouwplaats

Be Save Be Smart


Bouwinrit

access_time Gesitueerd tegenover Tarweweg 15, Nijmegen

Klik hieronder voor meer informatie

9 Tips om de weg te delen met vrachtwagens

Planning

 • Start Grondwerk

  juni 2023
 • Start Bouw

  september 2023
 • Start Gevel

  november 2023
 • Oplevering

  februari 2025

Bouwcam

Kijk hier live mee op de bouwplaats!

Bouwplaatsindicator

 • 1 Heel weinig
 • 2 Weinig
 • 3 Gemiddeld
 • 4 Veel
 • 5 Heel veel
 • blauw Bouwplaatspersoneel
 • oranje Transportbewegingen
 • groen Geluid
 • 1 Heel weinig
 • 2 Weinig
 • 3 Gemiddeld
 • 4 Veel
 • 5 Heel veel
 • blauw Bouwplaatspersoneel
 • oranje Transportbewegingen
 • groen Geluid

Team De Hulsen

Samenwerkende partijen

Wij werken met trots integraal met deze partijen.