Skip to main content
Hier bouwt BINX met Koninklijke Woudenberg aan historie.

Kruithuis 's-Hertogenbosch

BINX in samenwerking met Koninklijke Woudenberg B.V., werkt aan de herbestemming en restauratie van het zeventiende-eeuwse Kruithuis in Gemeente ‘s-Hertogenbosch. Hiermee gaat het rijksmonumentale gebouw ruim vierhonderd jaar na de oorspronkelijke bouw, een nieuwe toekomst als vesting- en watermuseum tegemoet!

De nieuwe museumfunctie wordt op een ingetogen wijze in het zeshoekige, volledig uit metselwerk opgetrokken gebouw ingepast. Het ontwerp van dit transformatie project is ontwikkeld door BiermanHenket Architecten, in samenwerking met advies- en ingenieursbureau Witteveen+Bos en de gemeente ’s-Hertogenbosch.
Het Kruithuis krijgt niet alleen nieuw perspectief door de herbestemming, maar wordt ook op het gebied van duurzaamheid toekomstbestendig. Mede dankzij de toepassing van een duurzame klimaatinstallatie en de isolatie van de gebouwschil, brengen we het energielabel van het rijksmonument van label G naar C.
Dát is slim bouwen voor het leven!
Zien wij iets over het hoofd?

Nieuws

door Burak
22 januari 2021

Bouwteamfase richting realisatie is gestart

BINX Smartility gaat transformatie Rijksmonument Kruithuis uitvoeren, in samenwerking met Koninklijke Woudenberg B.V.
De bouwteamfase is gestart voor de herbestemming en restauratie van het zeventiende-eeuwse Kruithuis in Gemeente ‘s-Hertogenbosch. Hiermee gaat het rijksmonumentale gebouw ruim vierhonderd jaar na de oorspronkelijke bouw, een nieuwe toekomst als vesting- en watermuseum tegemoet!

Planning

  • Start bouwteamfase

    januari 2021

Samenwerkende partijen engineering

Wij werken met trots integraal met deze samenwerkende partijen gedurende de engineering.