Skip to main content
Hier bouwt BINX aan uw wereld

Nieuwbouw VMBO Zone.college

Een nieuwbouwproject waarbij de bestaande locatie gefaseerd vervangen zal worden door een schoolzone inclusief terreininrichting en bijgebouwen. De bijgebouwen bestaan uit een sporthal, kas, kapschuur en een dierenverblijf.

Het doel van de Nieuwbouw Zone.college Doetinchem is het realiseren van een gezonde en inspirerende omgeving waarbij het gebouw is aan te passen op de veranderingen van de organisatie. Alleen de school zelf is 6.910 m2 groot dat tevens aangevuld wordt met de bijgebouwen alias praktijkruimten.

Een lowtech gebouw met een hightech performance, met toepassing van circulaire materialen. Een belangrijk aandachtspunt is de toepassing van een duurzame en circulaire energie- en waterhuishouding dat onderdeel is van een lokaal ecosysteem.

Zien wij iets over het hoofd?

Nieuws

door Leonie
11 november 2020

Afronding Zone.college

In het najaar heeft de oude school plaatst gemaakt voor bijgebouwen, zodat de praktijklessen van deze groene school direct verbinding hebben met de theorie in het hoofdgebouw. Leerlingen kunnen in het dierenverblijf en weide terecht voor de verzorging van dieren. De kapschuur en logistieke straat is ruim opgezet voor de technische vakken. Ook geeft het kunstgrasveld in combinatie met een grote sporthal ruimte voor beweging. Tot slot is een ruime tuinkas geplaatst, waar op dit moment een zuiverende kas wordt geplaatst. Dit is een innovatieve manier van voeding op een natuurlijke wijze wordt gekweekt.

 

Dit waren de laatste werkzaamheden van het gehele project. Team BINX Smartility wensen docenten en leerlingen veel plezier met de in gebruik namen van het gebouw en buitenruimte. BINX Smartility zal voor de komende jaren het beheer- en onderhoud, energie, schoonmaak en smartility verzorgen.

 

#slimbouwenvoorhetleven

door Nico
23 maart 2020

Oudbouw school maakt plaats voor bijgebouwen

De oude school is inmiddels gesloopt, en de toekomstige sporthal en het dierenverblijf wordt inmiddels hard aan gewerkt.

Ook wordt gewerkt aan het klaarmaken van de auto- en fietsparkeerplaatsen, zodat de docenten en leerlingen snel weer op het terrein kunnen.

Helaas is het sloopwerk soms niet altijd zonder stof- en geluidsoverlast geweest. We hebben geprobeerd het stof zoveel mogelijk te beperkten, ondanks dat het niet altijd gelukt is ontvangen de bewoners binnenkort een kleine tegemoetkoming.

Kijkt u digitaal een beetje mee?

door Edwin
16 maart 2020

Werkzaamheden langer dan normaal op 26 maart

Wij zijn momenteel volop bezig met het realiseren van de tweede fase voor het nieuwbouwproject Zone.college VMBO te Doetinchem.

BINX Smartility heeft op 9 maart j.l. een melding gemaakt bij de gemeente Doetinchem conform artikel 8.3 van het bouwbesluit 2012 voor het ‘vlinderen’ en afwerken van de vloer t.p.v. het toekomstige dierenverblijf. Op d.d. 13 maart j.l. is heeft de gemeente Doetinchem een ontheffing afgegeven m.b.t. deze werkzaamheden.

Bij deze verwerking wordt in één arbeidsgang direct aansluitend aan het storten de vloer glad afgewerkt door het ‘vlinderen’. Als de weersgesteldheid goed blijft zal de vloer op 26 maart worden gestort. Het storten duurt tot ca. 16.00uur waarna er gestart wordt met het afwerken d.m.v. vlinderen van de vloer vanaf 18.00uur tot ca. 23.00uur dezelfde dag. Dit betekend dus dat wij die avond langer duurwerken dan u van ons gewend bent.

Vragen?
Vanzelfsprekend proberen wij de overlast tot een minimum te beperken. Mocht u vragen hebben, meld u zich bij de bouwkeet.
Omwonenden worden nog nader geïnformeerd.

door André
18 december 2019

Op naar het vervolg van de samenwerking!

YES! Het nieuwe gebouw van Zone.college gaat in gebruik genomen worden. Een 15 jarige contract vraagt om echte samenwerking. In de afgelopen periode hebben wij samen met  Zone.college en  Draaijer+Partners begeleid bij het inrichten van de samenwerking en de dienstverlening. De basis staat, het exploitatieplan is getekend en nu op naar een duurzame, succesvolle en gezamenlijke toekomst.

door Leonie
6 december 2019

Vervolg terreininrichting

Naast de realisatie van de school volgt een tweede fase, namelijk de terreininrichting. Het terrein rondom de school is inmiddels ingericht om de leerlingen aan het begin van het nieuwe jaar te huisvesten. Opvolgend wordt het complete terrein ingericht waar o.a. een dierenverblijf, kas, kapschuur en een sporthal komen te staan. Om ervoor te zorgen dat de leerlingen ongestoord verder kunnen studeren, is ook voor deze realisatie veel afstemming nodig.

door Peter
11 november 2019

Verhuizen

Na de aanvaarding van het werk volgt een verhuisperiode waarbij inrichting en meubels specifiek voor het praktijkonderwijs geplaatst wordt. BINX helpt het Zone.college bij de aansluiting waar nodig. Om de leerlingen begin dit jaar een frisse start te laten maken in hun nieuwe school.

door Remco
8 november 2019

Aanvaarding van het gebouw

Vandaag hebben wij de sleutels overgedragen aan de medewerkers van @zone_college. Wij wensen alle scholieren en medewerkers veel werkplezier en succes in hun nieuwe slimme schoolgebouw!

bim kiosk
door Jordy
12 september 2019

BouwTotaal op visite

Uit alle 140 bouwlocaties die waren geopend tijdens de Dag van de Bouw 2019, heeft BouwTotaal, hét vakblad voor bouwend Nederland, gekozen om ons nieuwbouw project Zone.college in Doetinchem te bezoeken. .“Niet alleen bijzonder door de duurzaamheid en circulaire ambities, maar ook door een Energievolumegarantie van tien jaar, vijftien jaar onderhoudsverplichting en de inzet van ‘slimme technieken’ tijdens de bouw en straks in het gebruik.” Aldus Frank de Groot van BouwTotaal.

Lees het volledig artikel hier:
http://www.bouwtotaal.nl/2019/09/innovatieve-nieuwbouw-zone-college/

door André
21 juni 2019

Dag van de bouw 2019 bracht bouwend Nederland naar Doetinchem

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover, de Dag van de Bouw 2019!
Deze dag is in de loop der jaren uitgegroeid tot een groot en bekend publieksevenement in Nederland dat jaarlijks ruim 100.000 bezoekers trekt! De opening voor Oost Nederland vond dit jaar plaats bij ons nieuwbouw project Zone.college in Doetinchem.

Deze handeling werd verricht door André Guis, Technisch directeur BINX Smartility, en Dick Verhoeven, Algemeen directeur Bramer Beheer en bestuurslid Bouwend Nederland.

Na de officiële opening was het tijd voor de eerste rondleiding op de 6.910 m2 tellende bouwplaats. We hebben gedurende deze dag veel bezoekers mogen ontvangen, van jong tot oud. Wat was het goed om te zien met hoeveel enthousiasme deze dag en het gebouw werd ontvangen, dat maakt ons meer dan trots!

door Stefan
29 mei 2019

Dag van de bouw 15 juni

15 Juni is De Dag van de Bouw, wij doen mee aan deze dag met ons project Zone.college! Van 10:00 tot 16:00 is deze dag de bouwplaats open voor publiek. We hopen natuurlijk zoveel mogelijk bezoekers te trekken. Enerzijds om te laten zien wat een pracht gebouw we maken en anderzijds om te laten zien hoe leuk en veelzijdig de bouw is. Het is gratis entree, dus kom vooral even langs!

Let op: het is niet mogelijk om vanaf de Bedrijvenweg de bouwplaats te benaderen in verband met veiligheid. Er is een openbare parkeerplaats aan de Gildenbroederslaan. Vanaf deze locatie is het Zone.college op loopafstand, zie afbeelding.

door Leonie
8 mei 2019

Examenperiode

Op onderstaande dagen en tijdstippen worden er centrale schriftelijke examens afgenomen in de lokalen 30, 31 en 32. We houden loop-/transportbewegingen aan de zijde van de school beperkt en deuren aan dezelfde zijde dicht, bouwradio’s uit en zingen we iets zachter.

De tijden zijn inclusief verlenging.

 • Do 9 mei          13:30 – 16:00
 • Vr 10 mei         13:30 – 16:00
 • Ma 13 mei        09:00 – 11:30 / 13:30 – 16:00
 • Di 14 mei          13:30 – 16:00
 • Do 16 mei         13:30 – 16:00
 • Vr 17 mei         13:30 – 16:00
 • Ma 20 mei        09:00 – 11:30

In het Open Leer Centrum worden digitale examens afgenomen op:

 

Dinsdag 21 mei             van 09:00 – 11:00   en van 13:30 – 15:30

Woensdag 22 mei         van 09:00 – 11:00   en van 13:30 – 15:30

Donderdag 23 mei        van 09:00 – 11:00   en van 13:30 – 15:30

Vrijdag 24 mei              van 09:00 – 11:00   en van 13:30 – 15:30

 

Maandag 27 mei           van 09:00 – 11:00   en van 13:30 – 15:30

Dinsdag 28 mei             van 09:00 – 11:00

 

 

De herexamens zijn op:

Maandag 17 juni           van 09:00 – 11:30  en van 13:30 – 16:00

Dinsdag 18 juni             van 09:00 – 11:30  en van 13:30 – 16:00

Woensdag 19 juni         van 13:30 – 16:00

Wij wensen alle studenten erg veel succes met hun examens.

 

door Edwin
3 mei 2019

Luchtkussendak

Bij het Zone.college in Doetinchem is inmiddels het luchtkussendak boven het centrale plein gemonteerd en in bedrijf. Erg fraai geworden!
Uitvoering van de koepel door @buitinktechnology en Woodteq Houtconstructies.

door Jordy
2 april 2019

BINX Kiosk

BIM op de bouw! Met de BINX Kiosk brengen we het digitaal bouwen naar de bouwplaats. Direct samen met alle partners en teams de digitale representatie van een gebouw bekijken op de bouwplaats. Dat vinden wij nu een slimme manier van bouwen!

door Jordy
18 maart 2019

Rondleiding nieuwe leerlingen

Afgelopen week hebben wij aan aantal enthousiaste VMBO leerlingen een rondleiding mogen geven op de bouwplaats van het nieuwe Zone.College. In samenwerking met @bouwmensengelderlandoost namen wij deel aan Doetinchem On Stage, het beroepenfeest van Doetinchem.

Een belangrijk aandachtspunt voor dit bouwproject is de toepassing van een duurzame en circulaire energie- en waterhuishouding dat onderdeel is van een lokaal ecosysteem, een slimme manier om te bouwen!

door Bram
11 januari 2019

Samenwerken aan de onderwijsinstelling van de toekomst

De hele samenleving is aan het veranderen. We worden mondiger en verwachten meer en meer van de ruimte waarin we leven en werken. We vragen niet om stenen, installaties of lampen, maar willen leven en werken met prettig licht, aangename warmte, lekker eten, comfortabele meubels en slimme installaties. Daarnaast moet alles zo duurzaam mogelijk worden toegepast.

Door nieuwe technologieën zijn we steeds beter in staat om aan deze verwachtingen te voldoen. Echter niet alleen technologie kan ons daarbij helpen, ook de wijze waarop met de gebouwen wordt omgegaan en hoe deze wordt gebruikt door leraren en leerlingen draagt bij aan de (duurzame) prestaties van het gebouw.
De nieuwe technologieën geeft ons de mogelijkheid om middels meters en sensoren data te verkrijgen. Deze data geeft inzicht in de prestaties van het gebouw en de wijze waarop het wordt gebruikt. Dat geeft inzicht in hoe er voldaan kan worden aan de verwachtingen van het gebouw en op welke wijze BINX, de leerkrachten en leerlingen daaraan kunnen bijdragen.

Dit alles staat nog in de kinderschoenen en is binnen de bouwsector nog erg nieuw. Nog lang niet alle antwoorden op de vragen zijn gevonden, maar door het simpelweg te gaan doen zullen we steeds meer antwoorden krijgen en beter inzien wat wel of niet werkt.

Om dit voor elkaar te krijgen is er binnen de bouwsector een andere aanpak nodig. Integrale samenwerking staat daarbij voorop. BINX kijkt hierbij niet alleen naar het bouwen van de school, maar wil naast alle contractuele afspraken met Zone college en Draaijer&Partner juist een langdurige samenwerking aangaan. Hierbij gaan we samenwerken aan een gebouw dat vanuit het gebruik van de school en op basis van de ervaringen gestuurd zal worden. Dat noemen we ‘Data driven’. Zo creëren we een gebouw dat steeds slimmer en groener wordt, waarbij de docenten en leerlingen centraal staan. De smart building toepassingen zijn afgestemd op de processen van de school, zodat docenten en leerlingen zich kunnen focussen op de primaire processen van de school.

Een smart building is pas smart op het moment dat het gebouw een bijdrage levert aan de beleving en het welzijn van de gebruiker.

door Remco
22 november 2018

Tijdcapsule leggen met de wethouder

Op donderdag 22 november wordt een tijdscapsule waarin de toekomstige ideëen van de leerlingen en docenten samen met de wethouder gelegd in het terrein. Deze komt te liggen in het toekomstige atrium van de nieuwbouwschool. We zien er naar naar uit dit samen te vieren.

door Remco
24 oktober 2018

Eerste sloopwerkzaamheden

In Doetinchem is BINX Smartility volop bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe Zone.college! Wellicht heeft U het BINX-roze reeds gespot langs de Bedrijvenweg :) De kas is inmiddels gedemonteerd en afgevoerd, de bestaande bedrijfshal wordt eveneens gedemonteerd en binnenkort elders in Doetinchem weer opgebouwd. Daarnaast is het terrein opgeschoond door Rouwmaat Groep, en zijn we nu bezig met de sloop van de Gymzaal. Aansluitend starten we met het grondwerk. Erg mooie DBMO-opdracht in onze achtertuin!

door René
31 mei 2018

AOC Oost en Groene Welle gaan fuseren

De vijf vestigingen van het AOC-Oost gaan per 1 augustus fuseren met de twee scholen van de Groene Welle in Overijssel. De ‘nieuwe’ school gaat Zone heten. De vmbo-filialen krijgen de naam Zone.school en de mbo’s Zone.college.

Het AOC-Oost heeft onder andere vestigingen in Doetinchem, Almelo en Lochem. Alle vestigingen blijven gewoon in gebruik. De nieuwe school richt zich met name op groen onderwijs en telt straks zo’n 7500 leerlingen en 900 medewerkers.

Volgens directeur René Vijn van het AOC-Oost in Doetinchem is de fusie uit nood geboren. ,,We zijn een kleine speler op de mbo-markt. Het is daardoor lastig om bepaalde vakken overeind te houden. Je hebt soms gewoon bulk nodig en die kunnen we straks veel beter bieden.”

Voor leerlingen verandert er weinig. Al kan het zo zijn dat voor bepaalde vakken en specialiteiten soms een dag in de week uitgeweken moet worden naar andere vestigingen.

door Remco
19 maart 2018

Bouwplaats inmeten met onze Drone

Aangezien de huidige school tijdens de eerste bouwfase operationeel blijft, is het van belang dat de nieuwbouw zo veilig mogelijk gebouwd gaat worden. En BINX haar bouwplaats met de 3D modellen indeelt, zijn de dronepiloten van BINX bezig geweest met de in meting van het terrein.

door Bas
28 februari 2018

Kennismaken met expeditie achterhoek

door Bas
19 februari 2018

Opdracht nieuwbouw AOC Oost

Route naar de bouwplaats

Be Save Be Smart


Lestijden

access_time Aanvang 08:00 - 08:30
Pauze 12:00 - 13:20
Laatste lesuur 17:00


Planning

 • Start sloop fase 1

  september 2018
 • Start nieuwbouw

  oktober 2018
 • Oplevering & verhuizen

  oktober 2019
 • Gymzaal & terrein

  december 2019
 • Aanvaarding van het werk

  oktober 2020
https://hierpresteertbinx.nl/wp-content/uploads/2018/10/ZoneCollege_Drone_Juni2019_BINX-6.jpg

Projectteam Zone.college

Instagram | Plaats je foto onder #Zonecollegeinprogress of #Hierpresteertbinx en wie weet staat je foto binnenkort hier?

Onze stagiaires mogen tijdens de stageperiode een Onze stagiaires mogen tijdens de stageperiode een keer hun eigen paard meenemen naar stal. HOE COOL IS DAT!! Vandaag was het zover, en wat mogen ze trots zijn op de paardjes! Ze deden het super goed, zowel op het terrein als in de les en met de andere paarden hier op stal. #stage #stagiaire #stagelopen #trots #verzorgpaard #paarden #pony #stal #manege #doetinchem #jedoethetindeachterhoek #zonecollegedoetinchem
De zon ☀️ schijnt en ook voor onze stagiaire K De zon ☀️ schijnt en ook voor onze stagiaire Kim 👩🏼‍⚕️op locatie Wehl. Na een 4-jarige opleiding tot paraveterinair op het Zone College Doetinchem heeft ze vandaag te horen gekregen dat ze is GESLAAGD 👩🏼‍🎓🇱🇺🐶🐱🐰🐭🐴🐄🐖🐾 Dat is wel een feestje waard🥳 Van harte gefeliciteerd Kim!!🥂🍾
.
.
#geslaagd #diploma #paraveterinair #stagiaire #feest #gefeliciteerd #zonecollege #zonecollegedoetinchem #wehl #evidensia #degraafschapdierenartsen
Ik wil jullie graag voorstellen aan Nathaly.Zij Ik wil jullie graag voorstellen aan Nathaly.Zij loopt sinds deze week stage bij ons in de dierenwinkel. Super leuk om mijn kennis te kunnen doorgeven aan toekomstige collega's 😁.
.
.
.
#dierenwinkel #Dinxperlo #dierenspeciaalzaak Nathaly Geven #stagelopen #stagiaire #zonecollegedoetinchem
Dit is nog eens een verrassing! Heel erg bedankt z Dit is nog eens een verrassing! Heel erg bedankt zone-college, super attent van jullie 🎁 🍫 #zonecollegedoetinchem #greetz #verrassing #friday
Plukboeket gemaakt in vaas #zonecollegedoetinchem# Plukboeket gemaakt in vaas
#zonecollegedoetinchem#afscheiddirecteur#oac#mooieavond#buiten
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.