Skip to main content
Hier bouwt BINX aan uw jeugdzorg!

Pluryn Maarsbergen

In opdracht van Pluryn mag BINX Smartility de nieuwbouw voor de nieuwe JeugdzorgPlus-voorziening op Valkenheide in Maarsbergen uitvoeren. Er komen meerdere nieuwe gebouwen bij elkaar te staan, waar straks in totaal 40 jongeren kunnen verblijven.

De JeugdzorgPlus die in de toekomst op de Valkenheide in Maarsbergen komt, is een vorm van gesloten jeugdhulp die wordt geboden aan kinderen en jongeren die niet bereikbaar zijn voor lichtere vormen van hulpverlening. Zonder behandeling vormen zij een risico voor zichzelf en/of hun omgeving. Een goede verblijfsomgeving is voor deze jongeren en voor het leveren van goede zorg heel belangrijk. In de nieuwbouw komen 8 kleinschalige groepen voor in totaal 40 jongeren, per twee groepen is er een comfort room. Daarnaast zullen behandel- en vrijetijdsvoorzieningen, kantoorruimtes en een ontvangstruimte worden gerealiseerd.

Zien wij iets over het hoofd?

Nieuws

Pluryn hoogstepunt vlag heisen
door Social Media
22 december 2022

Hoogste punt bereikt!

Vandaag is het hoogste punt bereikt bij de bouw van de nieuwe JeugdzorgPlus-voorziening van Pluryn! Om dit te vieren, was er een frietkraam aanwezig voor alle hardwerkende collega’s op de bouwplaats en werd er onder toeziend oog van de opdrachtgevers een unieke vlag gehesen.

Pluryn voortgangsfoto drone
door Social Media
12 december 2023

Van ruwbouw naar afbouw

In Maarsbergen vordert de ruwbouw voor de nieuwe JeugdzorgPlus-voorziening van Pluryn gestaagd. Wij realiseren hier vijf nieuwe gebouwen waar straks in totaal 40 jongeren kunnen verblijven. Bij één van de vijf gebouwen is het dak inmiddels geplaatst en wordt er momenteel gewerkt aan het metselwerk. Na de kerstperiode zullen we hier starten met de afbouw.

 

Ook wordt binnenkort bij het tweede gebouw het dak geplaatst. De overige gebouwen zitten momenteel nog volledig in de ruwbouwfase. Wij zijn trots om dit duurzame en vernieuwende zorgproject te mogen realiseren!
door Brent
28 januari 2022

Handtekeningen voor nieuwbouw Valkenheide gezet

Pluryn ondertekende in januari 2022 de bouwovereenkomst voor de nieuwe JeugdzorgPlus-voorziening op terrein Valkenheide in Maarsbergen. De nieuwbouw vervangt de locatie Lindenhorst. Deze locatie in Zeist is hard aan vernieuwing toe. Bovendien loopt het huurcontract op 1 juli 2023 af. In het nieuwe gebouw kunnen straks 8 kleinschalige groepen verblijven. In totaal 40 jongeren.

De ondertekening van de bouwovereenkomst is een belangrijke stap in het nieuwbouwproces. In Maarsbergen zetten Bas Hommelink van aannemersbedrijf Binx en bestuurder Eddy van Doorn namens Pluryn hun handtekening onder het contract.

Diversiteit en kwaliteit
Binx is een jong bedrijf met ervaring in het bouwen voor de zorg. De huiskleur roze staat voor diversiteit en meer zachtheid in de doorgaans harde bouwwereld, laat Bas Hommelink weten.

Eddy van Doorn is blij dat de handtekeningen zijn gezet. “Lindenhorst biedt zorg aan een complexe groep kinderen en jongeren. Voor het leveren van goede zorg is een goede verblijfsomgeving heel belangrijk. Die kunnen we hier realiseren. Daarbij worden we geholpen door de overheid. Ook gemeenten in de regio hebben zich aan het project gecommitteerd. Deze nieuwbouw draagt bij aan de beweging die de JeugdzorgPlus maakt en geeft ook een kwaliteitsimpuls aan het terrein Valkenheide.”

Ruimte voor 8 kleinschalige groepen
Op de toekomstige bouwkavel op Valkenheide staan nu nog twee panden. Die laat Pluryn binnenkort slopen. De nieuwbouw kan dit voorjaar starten zodra de omgevingsvergunning binnen is. Verder staan alle seinen op groen.

De nieuwbouw omvat 8 kleinschalige groepen voor in totaal 40 jongeren, plus een ‘veilige kamer’ per twee groepen. Daarnaast verrijzen er een ontvangstruimte en een behandel- en vrijetijdsvoorziening voor JeugdzorgPlus. Tegelijkertijd bouwt Binx een woonvoorziening met kantoorruimte voor de meidengroep Athena, die nu nog in een tijdelijk gebouw op het terrein is ondergebracht. De nieuwe gebouwen worden multifunctioneel, zodat ze op termijn ook geschikt zijn voor andere doelgroepen.

Duurzaam en vernieuwend
Eddy van Doorn: “Dit is het eerste grote project in de realisatie van het nieuwe Pluryn en is vernieuwend op zowel zorginhoudelijk vlak als op het gebied van duurzaamheid. We kunnen niet wachten tot we beginnen!”

door Dennis
28 januari 2022

De sloopwerkzaamheden gaan bijna beginnen!

Op Valkenheide gaat BINX Smartility nieuwbouw bouwen voor zorginstelling Pluryn. Op de toekomstige bouwkavel op Valkenheide staan nu nog twee panden, die worden gesloopt en in plaats daarvan komen er nieuwe gebouwen voor Pluryn.

De sloopwerkzaamheden namens BMG grond en sloopservice B.V. zullen beginnen op 21 februari 2022 en op 11 maart 2022 klaar zijn. Op zaterdag en zondag vinden er geen werkzaamheden plaats, de standaardwerktijden zijn op werkdagen van 07.00 uur tot 16.15 uur.

Wij zijn ‘’te gast’’ in de omgeving en wij hechten er veel waarde aan dat de omgeving geschikt blijft om te wonen, te verblijven of te werken. Wij zullen overlast tot een minimum proberen te beperken. We gaan zorgvuldig om met alle belanghebbenden in de buurt en zorgen altijd voor veilige situaties en duidelijke communicatie: want veiligheid gaat boven alles!

 

door Jordy
10 maart 2022

Bordjes op de route naar de bouwplaats!

Met bordjes heeft onze uitvoerder Dennis de route naar de bouwplaats aan de Valkenheide duidelijk gemaakt. Niet alleen bouwverkeer maakt gebruik van de wegen naar de bouwplaats, maar ook kinderen die van en naar school fietsen maken gebruik van de weg. Bouwverkeer moet hier bewust van zijn en daarom geven de bordjes aan: welke richting het bouwverkeer moet rijden, waar stapvoets gereden moet worden, waar de schoolzone begint en ook waar het verboden is om te rijden. Daarnaast houden wij contact met de partijen die naar de bouwplaats rijden en geven wij ze tips mee om zo de omgeving zo veilig mogelijk te houden.

Route naar de bouwplaats

Valkenweide 40 3953MC Maarsbergen


Bouwplaatsindicator

 • 1 Heel weinig
 • 2 Weinig
 • 3 Gemiddeld
 • 4 Veel
 • 5 Heel veel
 • blauw Bouwplaatspersoneel
 • oranje Transportbewegingen
 • groen Geluid
 • 1 Heel weinig
 • 2 Weinig
 • 3 Gemiddeld
 • 4 Veel
 • 5 Heel veel
 • blauw Bouwplaatspersoneel
 • oranje Transportbewegingen
 • groen Geluid

Planning

 • Start voorbereiding

  januari 2022
 • Start realisatie

  maart 2022
 • Aanvaarding

  juni 2023

Projectteam Pluryn

Samenwerkende partijen Engineering

Wij werken met trots integraal met deze samenwerkende partijen gedurende de engineering.

Samenwerkende partijen Realisatie

Wij werken met trots integraal met deze samenwerkende partijen gedurende de realisatie.

Instagram | Plaats je foto onder #binxsmartility en wie weet staat je foto binnenkort hier?

Bouw Strabrecht College officieel gestart! 💪D Bouw Strabrecht College officieel gestart! 💪Deze week is de bouw gestart van het geheel energie neutrale nieuwbouwproject Strabrecht College in Geldrop. In het bijzijn van belangstellenden en betrokkenen heeft onze teamleider Tom Achterbosch, samen met directeur Yvonne Leenen en wethouder Rob van Otterdijk, de eerste “steen” gelegd.Foto: Atelier Pro architecten#nieuwbouw #strabrecht #binxsmartility #energieneutraal #duurzaam #nieuwbouw #architectuur #duurzaambouwen #energiezuinig #energiebesparen #duurzaamleven #duurzaamheid
#BINXSmartility is op zoek naar #Installatietechni #BINXSmartility is op zoek naar #Installatietechniek toppers!Als #Projectmanager #Installatietechniek ben je een coach voor het projectteam en een sparringpartner voor de directie.In de rol van #Project #Engineer #Installatietechniek ontwerp en organiseer je integrale E en W projecten.Als #Leidinggevend #Monteur #Installatietechniek geef jij leiding en werk je mee aan de dagelijkse uitvoering van grotere utiliteitsbouw- en industriële projecten.Solliciteren doe je via siebertwassink.nl/vacatures
Vandaag is het zover! Kijkdag in de LocHal! Komt a Vandaag is het zover! Kijkdag in de LocHal! Komt allen! Vanmorgen is er een officieel programma van de gemeentetilburg met aannemer #binxsmartility en alle architecten. Vanmiddag geef ik zelf 3 rondleidingen aan mijn collega’s en familie op onze toekomstige werkplek. #heelveelzinin LocHal013 #lochal #spz013 #dagvandebouw kunstloc Bibliotheekmb seats2meetLocHal #stevensvandijck CIVICarchitects InsideOutsideamsterdam Textielmuseum MecanooBenieuwd hoe de medewerkers van Brabant (voorheen@kunstbalie en bkkc_brabant ) zich voorbereiden op het samenwonen? Deze week neemt Erica Gruyters je mee in haar werkweek!
‘LocHal: vol verwachting klopt het hart’ Een m ‘LocHal: vol verwachting klopt het hart’ Een mooi artikel vandaag in het Brabants_dagblad over de kijkdag in de LocHal komende zaterdag.
LocHal013 #spz013 #dagvandebouw Bibliotheekmb seats2meetLocHal gemeentetilburg #stevensvandijck #binxsmartility CIVICarchitects InsideOutsideamsterdam Textielmuseum MecanooBenieuwd hoe de medewerkers van Kunstloc Brabant (voorheen@kunstbalie en bkkc_brabant ) zich voorbereiden op het samenwonen? Deze week neemt Erica Gruyters je mee in haar werkweek!
The old tracks are still visible in the concrete f The old tracks are still visible in the concrete floor of the LocHal Library. They are used to move three large wheeled “train” tables.
.
.
For example, a single table can become the extension of the bar; when placed together, the tables form a stage or catwalk with the stairs as a tribune. They can even be moved outside along the tracks to form a stage for events on the square.
.
.
Design Team:
civicarchitects, architectural design; braaksma_roos_architects, restoration; mecanoo_ , interior design; insideoutsideamsterdam in collaboration with the textielmuseum, interior concept and textiles.
.
.
#lochal #binxsmartility #architectuur #industrieelerfgoed #hergebruik #spoorzone #spz013 #spoorzone013 #bibliotheek #tilburg #ditistilburg #tilburg013 #nuldertien #tilburgismooi #tilburgcity #kunst #cultuur #opening #interiordesign #interior #design #book #industrial #industrialdesign #tranformation #renovation #architecture #arquitectura #arquitetura lochal013
.
Image by ossipvanduivenbode
Vandaag namen Gedeputeerde Henri Swinkels en een a Vandaag namen Gedeputeerde Henri Swinkels en een aantal Statenleden provincienoordbrabant alvast een kijkje in de LocHal in #spoorzone013 #Tilburg.
#futurefriday #LocHal #SPZ013 #ditistilburg #tilburgismooi #tilburg013 #nuldertien #industrieelerfgoed #cultuur #brabantbibliotheekmb bkkc_brabant kunstbalie seats2meetLocHal #library
civicarchitects insideoutsideamsterdam braaksma_roos_architects mecanoo_ textielmuseum #binxsmartilityFoto bkkc_brabant
“Libraries are being reborn as places of physica “Libraries are being reborn as places of physical gathering where citizens can take ownership of their public spaces” - more at framemagazine
.
Mecanoo developed the interior design for the 7,000 m2 cultural institution with public #library (Bibliotheek Midden-Brabant) and Kunstloc Brabant (a merger of Kunstbalie and provincial support organization for the arts bkkc) including 1,300 m2 flexible offices.
.
LocHal tenants: bibliotheekmb kunstloc seats2meet_tilburg_lochal brabantcfonds
.
Design Team: braaksma_roos_architects, restoration; civicarchitects, architectural design; mecanoo_ , interior design; insideoutsideamsterdam in collaboration with the textielmuseum, textile design.
.
#lochal #binxsmartility #architectuur #industrieelerfgoed #hergebruik #spoorzone #spz013 #spoorzone013 #bibliotheek #tilburg #ditistilburg #tilburg013 #nuldertien #tilburgismooi #tilburgcity #kunst #cultuur #opening #interiordesign #interior #design #book #industrial #industrialdesign #tranformation #renovation #architecture #arquitectura #arquitetura lochal013
In de rol van #Projectleider #Installatietechniek In de rol van #Projectleider #Installatietechniek E&W bij #BINXSmartility word je continu uitgedaagd om jezelf te blijven ontwikkelen. Het motiveren, faciliteren en aansturen van teams, zodanig dat projectdoelstellingen worden behaald valt onder jouw verantwoordelijkheden. Solliciteer via onze website! #vacature #job #SiebertWassink
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.