Skip to main content

Transformatie Stadswinkel Tilburg

In opdracht van Gemeente Tilburg mag BINX Smartility de transformatie van het huidige stadskantoor 2 en de voormalige bibliotheek uitvoeren. Dit gebouw, met een oppervlakte van ruim 19.000 m², zal in de nieuwe situatie verder door het leven gaan als Stadswinkel.

De Stadswinkel wordt de plek waar inwoners, partners en bedrijven terechtkunnen voor alle zaken die ze willen regelen met de gemeente en waar de gemeente samenwerkt met de stad. Het wordt een prettige, uitnodigende plek voorzien van nieuwe technieken op het gebied van klimaat, duurzaamheid en hergebruik van materialen. De inwoners van de Gemeente Tilburg kunnen er terecht voor diensten, producten en informatie van de gemeente. Denk aan een geboorteaangifte of het ophalen van een nieuw rijbewijs. Veel is online mogelijk, maar voor alle zaken die persoonlijk geregeld moeten worden, gaat u naar de Stadswinkel. In het gebouw komen ook kantoren voor medewerkers van de gemeente.

Zien wij iets over het hoofd?

Nieuws

door Social Media
20 januari 2023

Transformatie Stadswinkel richting oplevering!

In Gemeente Tilburg komt de oplevering van ons uitdagende transformatieproject Stadswinkel inzicht. De afgelopen periode is er door onze collega’s, en BINX-makers, hard gewerkt om dit project tot een goed einde te brengen. Zo zijn er onder andere een viertal, met eikenhout beklede, trappen gemonteerd en zijn grote delen van de Fraké houten gevelafwerking geplaatst.

 

Momenteel verkeerd dit ruim 19.000m² tellende project in de afbouwfase; de laatste fase voor de oplevering en de ingebruikname. Zo worden momenteel de gietvloeren, glaswanden, lamellenplafonds en het interieur aangebracht. Binnenkort zullen ook de vliesgevels worden afgemonteerd met eiken kliklijsten en blokpanelen.
Kortom; een uniek én omvangrijk transformatieproject, waar wij met trots aan mogen werken!
door Brent
11 maart 2022

Hoogste punt Stadswinkel

Afgelopen weken is BINX druk bezig geweest om de stalen dakconstructie te monteren. Door deze montage beginnen de contouren van het dak goed zichtbaar te worden en is het hoogste punt van iets meer als 30 meter hoogte bereikt! Komende weken zullen de HSB gevels aan de staalconstructie worden gemonteerd waarna het dak wordt dicht gelegd met houten dakplaten. Na het sluiten van de gehele gebouwschil zal BINX verder gaan met de inpandige afbouw!

door Bertil
20 december 2021

Plaatsen luchtbehandelingskasten

Maandag 20-12-2021, net voor de geplande kerstvakantie zijn de 3 stuks luchtbehandelingskasten van leverancier Verhulst op het dak van de 6e verdieping gehesen. De 3 grote kasten zullen de nieuwe Stadswinkel voorzien van verse toe- en afvoer van lucht. In het begin van het nieuwe jaar zal de staalconstructie om deze kasten worden gemonteerd waarna de contouren van de hellende daken zichtbaar zullen worden. Vervolgens wordt het dak dicht gelegd met dakplaten. Ten slotte kunnen de luchtbehandelingskasten worden gekoppeld aan het kanalentracé op de verdiepingen en schachten zodat de verse lucht ook daadwerkelijk op de juiste plek terecht komt.

 

 

 

door Mark
10 december 2021

Montage eerste gevelelementen

Op maandag 06-12-2021 is BINX begonnen met de montage van de eerste gevelelementen aan de noordelijke gevel van de nieuwe Stadswinkel. Op de lagere verdiepingen bestaan de elementen uit een borstweringselement (onder element), een raamkozijn en een boven element. Op de hoger gelegen verdiepingen zullen er elementen inclusief kozijn en beglazing worden gemonteerd. Afhankelijk van de weersinvloeden komende winterperiode zal de gehele houten gevel in april dicht zijn.
Na de zomer van 2022 zal de uiteindelijke Fraké houten gevelafwerking worden gemonteerd waarna de gehele gevel gereed is.

Voor vragen bent u welkom in ons bouwinformatie centrum op Koningsplein  5.

 

 

Profielfoto Brent
door Brent
22 maart 2021

Onthulling bouwdoek & start bouw

Maandag 15-03-2021 heeft BINX officieel de sleutels in ontvangst mogen nemen van het huidige Stadskantoor 2 en de voormalige bibliotheek aan het Koningsplein. Namens de Gemeente Tilburg heeft wethouder Oscar van Dusschoten het bouwdoek onthuld. In het filmpje dat de Gemeente Tilburg heeft gemaakt is de onthulling van het bouwdoek te zien en geven Oscar van Dusschoten van de Gemeente Tilburg en Patrick Wissink van BINX Smartility een korte toelichting op de werkzaamheden.

https://www.linkedin.com/posts/gemeente-tilburg_de-verbouwing-van-stadskantoor-2-en-de-voormalige-activity-6777610900422594560-E64w 

door Patrick
4 maart 2021

Informatiebijeenkomst Stadswinkel

Afgelopen donderdag hebben wij samen met de deelnemende partijen een informatieavond georganiseerd, waarin wij onder andere de buurt hebben getracht in te lichten over het gekozen ontwerp, de bouwplaatsinrichting en eventuele overlast. Wilt u deze avond terug kijken? Dat kan! Via onderstaande link kun je onze informatieavond middels een video terug kijken.

Informatiebijeenkomst Stadswinkel

Profielfoto Brent
door Brent
18 februari 2021

Transformatie Stadswinkel gaat van start!

De start van de realisatie van Stadskantoor 2 naar Stadswinkel begint te naderen. Op 17 maart 2021 begint BINX met het plaatsen van de bouwafrastering en de inrichting van de bouwplaats. Namens de Gemeente Tilburg en BINX Smartility is er op 19 februari 2021 een bewonersbrief gestuurd naar de directe omwonenden. In deze brief is men onder andere uitgenodigd om deel te nemen aan een digitale bewonersavond.
Geïnteresseerden kunnen een mail sturen naar bewonersavondstadswinkel@bi-smart.nl , op vrijdag 26 februari 2021 ontvangen alle aangemelde omwonenden een mail met een link waarmee men kan deelnemen aan de bewonersavond. Verdere informatie over de avond wordt in deze mail verstrekt.
De uiteindelijke bewonersavond vindt plaats op donderdag 4 maart 2021 om 19.30uur.

Bouwplaats animatie

Route naar de bouwplaats

Be Save Be Smart


Planning

 • Inrichten bouwplaats

  maart 2021
 • Start demontage werkzaamheden

  maart 2021
 • Afronden gevelwerkzaamheden

  oktober 2022
 • Oplevering Stadswinkel na de zomer van 2023

Live stream Stadswinkel
Kijk live mee op onze bouwplaats!

https://hierpresteertbinx.nl/wp-content/uploads/2021/02/190212-CA-Tilburg-sceneD-01-scaled.jpg

Bouwplaatsindicator

 • 1 Heel weinig
 • 2 Weinig
 • 3 Gemiddeld
 • 4 Veel
 • 5 Heel veel
 • blauw Bouwplaatspersoneel
 • oranje Transportbewegingen
 • groen Geluid
 • 1 Heel weinig
 • 2 Weinig
 • 3 Gemiddeld
 • 4 Veel
 • 5 Heel veel
 • blauw Bouwplaatspersoneel
 • oranje Transportbewegingen
 • groen Geluid

Team Stadswinkel BINX Smartility

Samenwerkende partijen Engineering

Wij werken met trots integraal met deze samenwerkende partijen gedurende de engineering.

Samenwerkende partijen Realisatie

Wij werken met trots integraal met deze samenwerkende partijen gedurende de realisatie.

Plaats een post met #stadswinkel of #binxsmartility op Instagram, of volg ons @binx_smartility!

En weer een nieuwe mijlpaal, ons logo is vandaag o En weer een nieuwe mijlpaal, ons logo is vandaag op de voorgevel geplaatst! Zo krijgt het kale bouwsel steeds meer “Stedelijk” karakter 😀
#Stedelijkcollegeeindhoven #locatiehenegouwenlaan #binxsmartility #ondernemendheid
Voor het eerst sinds tientallen jaren kunnen we we Voor het eerst sinds tientallen jaren kunnen we weer naar binnen én naar buiten kijken! #geleloodsnaarden #bezoekerscentrum #stadswinkel #waterlinieexpositie #filmzaal #unescoworldheritage #💛#vestingnaarden #naarden #naardenvesting #vrijwilligers #provincienoordholland #ministerieocw #vestingwerken #werelderfgoed #cultureelerfgoed #cultuur #hollandsewaterlinies #visitnaarden #beschermdmonument #educatie #visitgooivecht #monumentenbezit #stichtinggeleloods #forten #vestingen #iamsterdam #nederlandheeftalles #vestingvaart #stadswandelen
Een bescheiden feestje voor het bereiken van het h Een bescheiden feestje voor het bereiken van het hoogste punt van ons nieuwe schoolgebouw. Meegenieten kan nog met dit filmpje waarin de hoofdrollen worden gespeeld door de wethouder Stijn Steenbakkers, Meine Stoker, voorzitter College van Bestuur SILFO, Erna Brummel, gloednieuwe opleidingsdirecteur SCE Henegouwenlaan, en natuurlijk Binxsmartiliy, die het gebouw bouwen. Zie filmpje via bio. #stedelijkcollegeeindhoven #locatiehenegouwenlaan #ondernemendheid #duurzaamheid #binxsmartility #gemeenteeindhoven
Propagandacentrum & administratief complex Elektri Propagandacentrum & administratief complex Elektriciteits-, Gas- en Waterdiensten - Geo Bontinck - 1955
De supermarkt 🥒, het metrostation 🚆, de bibl De supermarkt 🥒, het metrostation 🚆, de bibliotheek 📚, het winkelcentrum 🛍️ en het museum 🖼️. Allemaal voorbeelden van publieke binnenruimtes waar mondkapjes 😷 vanaf nu verplicht zijn.
.
Dus ga je op stap? Draag je mondkap! 💚
.
Meer informatie: rotterdam.nl/corona
.
.
.
#StopCorona #alleensamen #rotterdam #corona #mondkapje #mondkapjes #monkapjesplicht #coronamaatregelen #supermarkt #metro #metrostation #bibliotheek #winkelcentrum #museum #publiekebinnenruimte #stadswinkel #rotterdams #rotterdam010 #rotterdamcity #rotterdamzetdoor #ons010 #rotterdamhotspots #coronaproof #corona #stopcoronavirus⛔️ #stop #rotterdammersvoorelkaar #rotterdammers #rotterdammert