Skip to main content
Nieuwbouw Universitair Sportcentrum Leiden

Universitair Sportcentrum Leiden

In opdracht van Universiteit Leiden mogen wij het nieuwe Universitair Sportcentrum realiseren. BINX is bij dit nieuwbouwproject verantwoordelijk voor het ontwerp én de realisatie van dit duurzame, moderne centrum voor sport en tentamens op het Leiden Bio Science Park!  De huidige locatie voldeed niet meer aan de duurzaamheidsambities van de opdrachtgever, daarnaast was er onvoldoende ruimte om alle studenten te huisvesten.

Het nieuw te bouwen complex heeft een oppervlakte van circa van 9.000m², is energieneutraal en heeft een hoge ambitie op het gebied van circulariteit, klimaatadaptatie en biodiversiteit. Het ontwerp bevat 2 sportzalen, 3 dans studio’s en een body en mind zaal, een grote fitness met spinning, kleedruimten voor binnen- en buitensport en bijbehorende horeca en fietsenstalling. Het ontwerp heeft een open uitstraling want ‘zien bewegen doet bewegen’.

Opmerkingen?

Nieuwsberichten

door Frans
2 mei 2023

BINX mag nieuwbouw Universitair Sportcentrum gaan realiseren!

Wij zijn érg trots om bekend te mogen maken dat wij het nieuwe sport- en tentamencentrum voor Universiteit Leiden mogen gaan realiseren. Wij zullen bij dit nieuwbouwproject verantwoordelijk zijn voor het ontwerp én de realisatie van dit duurzame, moderne centrum op het Leiden Bio Science Park!

De huidige locatie voldeed niet meer aan de duurzaamheidsambities van de opdrachtgever, daarnaast was er onvoldoende ruimte om alle studenten te huisvesten. Zodoende is er besloten om een nieuw centrum te realiseren.

Het nieuw te bouwen complex heeft een oppervlakte van circa van 9.000m², is energieneutraal en heeft een hoge ambitie op het gebied van circulariteit, klimaatadaptatie en biodiversiteit. Er zal hier onder andere een grote fitnessruimte, twee sportzalen met tribunes en een horecagelegenheid word gerealiseerd. Het ontwerp heeft een open uitstraling met als motto; zien bewegen doet bewegen!

Wij hebben enorm veel zin om samen met Universiteit Leiden, RoosRos Architecten, Ingenieursbureau Verhoeven en Leenders bv, ZRi Bouwfysica, Scherp Advies en onze overige BINX-makers hier een prachtig, duurzaam gebouw te gaan ontwikkelen!

Route naar de bouwplaats

Be save be smart


Ingang

access_time Wassenaarsweg/ Max Planckweg 2333 AL Leiden

Planning

 • Start bouw

  juli 2024
 • Fundatie/grondwerk

  augustus 2024
 • Ruwbouw

  oktober 2024
 • Gevelsluiting

  december 2024
 • Afbouw

  juni 2025
 • Oplevering

  december 2025

Team SeTC Leiden