Skip to main content
Hier bouwt BINX aan uw onderwijs

Nieuwbouw Tech Plaza Rijn IJssel

Met gepaste trots mogen wij bekend maken dat wij in opdracht van Rijn IJssel het project Nieuwbouw Tech Plaza Rijn IJssel te Arnhem mogen realiseren. Wij zijn als BINX Smartility verkozen om het project te engineeren en te bouwen. Op het voormalige Akzo terrein aan de Velperweg moet een multifunctioneel gebouw voor leren, werken en ontmoeting ontstaan.

Het project bestaat uit een deel nieuwbouw, 6800m2, en een deel renovatie, 3700m2, van het huidige gebouw op het Akzo terrein. Het Velpercampus gebouw gaat voorzien in de huisvesting van circa 3000 studenten en ruim 400 stafleden en onderwijzend personeel. Het nieuwe gebouw is toekomstbestendig en voldoet aan de huidige normen.

De nieuwbouw van Techplaza Rijn IJssel maakt deel uit van de Velpercampus waarop nog twee onderwijsclusters worden gehuisvest. Eén hiervan is de transformatie Witte Villa en toren C2, waar wij momenteel als BINX ook aan mogen bouwen. In de nieuwe functie zal het gebouw dienen als huisvesting voor de opleiding Creatieve Industrie, de stafmedewerkers en het College van Bestuur.

Een prachtig & ambitieus project waarbij wij onze meerwaarde kunnen tonen als ontwikkelende-installerende-bouwer, zowel in de voorbereiding als in de uitvoering. Dát noemen wij de slimste manier van bouwen!

Zien wij iets over het hoofd?

door Quinten
6 januari 2021

*Actuele status storten : Volgende stort 06 april 2021

Bouwbedrijf BINX Smartility B.V. is momenteel volop bezig om in opdracht van Rijn IJssel de nieuwe huisvesting
Tech Plaza te realiseren voor haar Techniek & ICT opleidingen. BINX Smartility heeft op 30 oktober toestemming
gekregen van de gemeente Arnhem voor het afwerken van de betonvloeren in het pand. Bij betonvloeren wordt
de vloer in één keer direct na het beton storten glad afgewerkt door een soort ‘schuurmachine’.
Dat datums waarop wanneer dit (voorlopig) gepland staat zijn* : •

 • 3e verdieping 11 januari 2021
 • 2e verdieping 27 januari 2021
 • 2e verdieping 28 januari 2021
 • 1e verdieping/ oubouw 10 maart 2021
 • Begane grond 26 maart 2021 & 06 april 2021

Het beton storten start ’s ochtends, waarna er ’s middags gestart zal worden met het afwerken van de vloer.
Afhankelijk van de buitentemperatuur kan het afwerken soms wel tot 10.00 uur de volgende ochtend duren. Dit
betekent dus dat wij ’s nachts door zullen werken. Uiteraard proberen wij de (geluids-)overlast tot een minimum
te beperken.

Hoofduitvoerder John van Lennep – 06 – 53 17 34 00

Gemeente Arnhem Klachtennummer: 0900-1809 Zaaknummer: 1952140822

door John
26 januari 2021

Melding t.b.v. storten en afwerken vloeren

Ten aanzien van het storten in de nacht en het vlinderen/afwerken van de heeft BINX Smartility navraag gedaan of het mogelijk is om in de nacht beton te storten en dit overdag af te werken met de vlinder machines. Dit blijkt niet mogelijk in verband met logistiek (aanvoer beton).

Ook draagt het storten van beton welke verpompt wordt naar de hoger gelegen vloeren voor langdurige geluidsoverlast in nachtelijke uren.

 • 2e verdieping storten 27-01-2021, afwerken in de avond/ nacht
 • 1e verdieping storten 28-01-2021, afwerken in de avond/nacht
door John
18 september 2020

Parkeren bouwplaats

Vanaf deze week is de doorbraak tussen het bouwterrein C1 en het naast gelegen parkeerplaats Akzo opgesteld. Het bouwplaatspersoneel en bezoekers worden verzocht van deze parkeerplaats gebruik te maken. Graag rekening houden met en respect voor andere parkeerders er zijn namelijk verschillende gebruikers die van de parkeergelegenheid gebruik mogen maken. Voor bouwplaatsmedewerkers die gereedschappen en/of materialen moeten laden en lossen kunnen parkeren op het bouwterrein zelf.

De parkeerplaats is te bereiken vanaf de Velperweg 76 via de oprit Akzo bij de ‘Witte Villa’ en hier tot het einde van de weg door te rijden.

door Sjoerd
24 juli 2020

Realisatie constructie

De afgelopen weken zijn er vorderingen gemaakt met de realisatie van de constructie nieuwbouw. Waarbij ook de eerste prefab-beton elementen zijn geleverd en gemonteerd.  De werkzaamheden worden na de bouwvak in week 34 hervat.

”Team Velpercampus C1 wenst iedereen een fijne vakantie toe!”

door Sjoerd
9 april 2020

Eerste paal geboord

EERSTE PAAL GEBOORD VAN TECH PLAZA Bij de Velpercampus van Rijn IJssel is eergisteren de eerste paal geboord voor de realisatie van Tech Plaza. De Velpercampus gaat straks onderwijs bieden aan studenten van Techniek & ICT, Creatieve Industrie en de Internationale Schakelklas. Het start van de bouw werd slechts in zeer beperkte kring gevierd, vanwege het coronavirus. Naast Ben Geerdink was hoofduitvoerder Bart van den Berg van bouw- en installatiebedrijf BINX Smartility uit Groenlo aanwezig om het glas te heffen. Als alles volgens plan verloopt, wordt het gebouw in mei volgend jaar opgeleverd en kunnen de studenten er na de zomer van 2021 intrekken.

bron: Rijn IJssel LinkedIn, april 2020

door John
14 maart 2020

Start grond- en graafwerkzaamheden

Vanaf maandag 23 maart aanstaande zal BINX Smartility starten met de eerste zichtbare werkzaamheden binnen het bouwterrein van het Velpercampus C1. Deze eerste werkzaamheden zijn vooral gericht op grond- en graafwerk dat wordt uitgevoerd door Rouwmaat. Aansluitend zal er gestart worden met de fundatie, riolering, installaties onder de grond en voorbereidingen getroffen voor het casco.

”Ik kijk ernaar uit om de eerste schep in de grond te zetten!”

door Bas
14 januari 2020

Velpercampus gebouw C1 definitief

Samenwerkingovereenkomst ondertekend voor nieuwbouw Rijn IJssel Velpercampus

Vorige week hebben wij de samenwerkingsovereenkomst met Rijn IJssel getekend voor de realisatie van het Velpercampus C1 in Gemeente Arnhem. Een multifunctioneel gebouw voor leren, werken en ontmoetingen.

Momenteel zitten wij in de opstart-fase en zijn wij druk bezig met de engineering van dit project. Het volledige project bestaat uit een deel nieuwbouw, 6800m2, en een deel renovatie, 3700m2. Het Velpercampus C1 gebouw gaat voorzien in de huisvesting van circa 3000 studenten en ruim 400 stafleden en onderwijzend personeel.

door Frank
31 mei 2019

Gebruikerssessie

Om de opdrachtgever en de verschillende gebruikers mee te nemen in het engineeringproces is er op 22 mei een gebruikerssessie georganiseerd. In deze sessie werd een indruk gegeven van de gewenste gebruikersvoorzieningen in relatie tot het ruimtebeslag. Vroegtijdig visueel maken van de verschillende ruimtes helpt BINX Smartility om gezamenlijk met de gebruiker tot slimme oplossingen te komen.

Mede door deze input kunnen de gebruikersvoorzieningen creatief gepositioneerd worden en enkele ruimtes herverdeeld om optimaal om te gaan met de beschikbare vierkante meters en daarmee een zo functioneel mogelijk gebouw te realiseren.

”Het is leuk om alle enthousiaste ideeën en wensen van de gebruikers te horen!”

door Arnoud
26 april 2019

Kennismaking met gebouw C1

Als trotse opdrachtnemer van het project Velpercampus C1 werd er op deze zonnige lentedag een bezoek gebracht aan het voormalig Akzo gebouw C1.
Ter voorbereiding op de start van de engineeringsfase is er door enkele project teamleden een eerste kennismaking geweest met het renovatie deel van het project. BINX Smartility kijkt met volle moed uit naar het verwezenlijken van dit prachtige project.

“Door een ronde te maken in het gebouw krijg je er een beleving bij!”

Route naar de bouwplaats

Be Save Be Smart |De bouwlocatie is voor vrachtverkeer toegankelijk door aan te rijden vanaf de Velperweg naar de Vosdijk (7). Halverwege de Vosdijk bevindt er een oprit met een grote schuifpoort. Dit betreft de derde poort op de Vosdijk. Het bouwterrein is te betreden door aan het einde van de oprit links af te slaan en tot aan het einde van het gebouw C1 te rijden. Bij een gesloten poort raadpleeg de intercom, zodat de poort kan worden bediend.Klik rechts naar de tweede afbeelding voor een grafische weergave hiervan.


Bouwplaats indicator

 • 1 Heel weinig
 • 2 Weinig
 • 3 Gemiddeld
 • 4 Veel
 • 5 Heel veel
 • blauw Bouwplaatspersoneel
 • oranje Transportbewegingen
 • groen Geluid
 • 1 Heel weinig
 • 2 Weinig
 • 3 Gemiddeld
 • 4 Veel
 • 5 Heel veel
 • blauw Bouwplaatspersoneel
 • oranje Transportbewegingen
 • groen Geluid

Planning

 • Voorbereiding

  april 2019
 • Start bouw

  maart 2020
 • Aanvaarding van het werk

  oktober 2021
https://hierpresteertbinx.nl/wp-content/uploads/2019/05/82523125_2679131365510364_7329030913717698560_o.jpg

Live stream Velpercampus C1

Kijk live mee!

Projectteam Velpercampus C1

Samenwerkende partijen engineering

Wij werken met trots integraal met deze samenwerkende partijen gedurende de engineering.

Samenwerkende partijen realisatie

Wij werken met trots integraal met deze samenwerkende partijen gedurende de realisatie.

Instagram | Plaats je foto onder #velpercampusc1 en wie weet staat je foto binnenkort hier!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: Access Token for esselinknu is not valid or has expired. Feed will not update.

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.